Vad är problemet?


Lugansk- och Donetskrepublikerna vill ha fred. Rebellerna där säger gång på gång att man till varje pris vill uppfylla Minsköverenskommelsen för att kunna återgå till ett normalt liv. Man vill tillhöra Ukraina med utökade regionala rättigheter i federativ riktning, precis det Minsköverenskommelsen mellan Ukraina, Tyskland, Frankrike och Ryssland säger. Man har dragit tillbaka allt tungt artilleri vilket verifierats av OSSE.

Detta har inte Kievsidan gjort, också verifierat av OSSE. Kievsidan har dessutom fortsatt att använda artilleri med större kaliber än 120 mm och skjutit mot civila, bostäder, sjukhus och skolor, långt från områden med rebeller. Kvinnor och barn har dödats och lemlästats. Rebellsidan har tvingats svara med lättare vapen på provokationerna, men bara mot de militära angriparna, inte mot civila!

Vad är problemet? Vill inte Tyskland och Frankrike att Minsköverenskommelsen uppfylls? Varför lyfter man inte ett finger när Kievsidan begår övergrepp på övergrepp? Det enda man höjer rösten mot är när rebellerna besvarar provokationerna! Man är hysteriskt rädda för att på minsta sätt kritisera Kievsidan.

När taleskvinnan för State Department i USA vägrar svara på om Kievsidan på något sätt brutit mot Minsköverenskommelsen och när hon påstår att majoriteten av överträdelserna begås av rebellsidan, inser man att sanningen är helt oviktig i sammanhanget och att konfrontationen med slutmålet att få Ryssland att ingripa militärt är det som eftersträvas.

Inget enda bevis har fortfarande lagts fram för att visa att Ryssland skulle ha någon militär personal eller vapen i östra Ukraina! Ryssland förnekar också kategoriskt att man skulle ha detta. Ändå baserar västvärlden sanktioner och rysshatet på dessa icke-bevisade uppgifter! Hela situationen är absurd. Särskilt när man hela tiden hör Ryssland uppmana till fred, dialog och uppfyllande av Minsköverenskommelsen. Hör man någonsin USA med detta budskap? Nej.

Nu ska ytterligare sanktioner införas mot Ryssland för att Minsköverenskommelsen inte uppfylls! För att Kievsidan systematiskt inte dragit åter tungt artilleri, för att man dagligen skjuter mot civila mål och dödar civila! För detta ska Ryssland straffas! Hur absurt får det egentligen vara?

Hade USA inte haft en dold agenda, inte levererat vapen, inte skickat militära rådgivare i mängd, inte infört sanktioner och satt press på att Minsk verkligen måste uppfyllas, då hade många av de över 6000 som nu dödats i konflikten fortfarande levt. Dessutom hade inte Ukrainas ekonomi legat i ruiner. Men USA:s mål är just detta – att lägga Ukraina i ruiner, att få till stånd en folklig resning, som efter den extrema rysshetsen inne i landet, ska riktas mot Ryssland så att Putin kan tvingas avgå och Ryssland splittras upp i mindre enheter. Allt för att den amerikanska hegemonin ska breda ut sig! Samma sak med de hemliga handelsavtal som nu bakom stängda dörrar snart ska tvingas på bl.a. de europeiska människorna.

, , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *