Om


Jag heter Stefan Cherrug är biolog och fotograf men också intresserad av den politiska situationen i Ryssland i allmänhet och hur denna skildras i svensk press i synnerhet. Jag följer dagligen rysk nyhetsförmedling och debatter via tv och Internet samt reser emellanåt i Ryssland; då oftast till Moskva, där jag har många vänner och bekanta. Mitt engagemang grundar sig i att jag sedan 31 år är gift med Natalia, som kommer från Moskva. Till yrket är jag gymnasielärare i biologi, kemi och naturkunskap.

3 svar till “Om”

 1. Hittade just den här bloggen. Mycket intressant och tankvärd. Det finns fler som tröttnat på ryssofobin som tycks gå som ett rött spår genom den svenska pressen.

  Skriver för närvarande uppsats i historia på Linköpings Universitet om hur interventionerna i Kosovo och Sydossetien beskrevs på svenska ledarsidor. Humanitära Interventioner eller Imperialistiska Aggressioner: Interventionerna i Kosovo och Sydossetien i svenska ledarsidor.

  Med vänliga hälsningar

  Daniel Olsson

 2. Tack Stefan för din blogg. Hoppas flera kommer att inse hur ensidig och negativ svensk press i allt som gäller Ryssland.

  Med vänliga hälsningar

  Natalija

 3. Det är ganska ovanligt att läsa i svenska media någon liknande och objektiv analys angående alla slags ryska händelser (jag avser inte Tolsoj-Dostojevski- Solzhenitsyn & Co som är nästa helgonförklarad utan någon eventuell anknytning till ”det moderna Ryssland”).

  Tack för din blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *