USA saboterar Rysslands seger i Syrien


Rebellerna i terroristgruppen ”Islamic State” * kommer att kunna lämna Racca. Detta meddelades lördagen den 14 oktober från huvudkontoret för den internationella koalitionen som leds av USA, rapporterade Associated Press.

Enligt nyhetsbyrån, cheferna för grupperna vädjade till den USA-ledda koalitionen och ledarskapet för ”de syriska demokratiska krafter” (SDF) med en begäran om att tillåta evakueringen (inklusive militanta IS), ”för att undvika ytterligare blodspillan.” De noterade att evakueringen kommer att tillåta terrorister att rädda livet på civila som militanterna använder som mänskliga sköldar.

Samtidigt hävdar den amerikanska koalitionen att den inte deltog i diskussionen om evakueringsavtalet, men anser att ett sådant avtal kommer att rädda civila människors liv.

Observera att det inte är första gången somWashington spelar i händerna på IS. 9 oktober anklagade det syriska försvaret Förenta staterna för att leverera vapen till radikalerna.

”Vi vet att USA levererade 1 421 lastbilar med militär utrustning och vapen till Syrien under perioden 5 juni till 15 september i år. Dessa vapen var enligt uppgift för att bekämpa terrorister, men i slutändan föll de i händerna på IS och Jebhat en Nusra **. Det har samlats ovedersägliga bevis för att terroristerna använt utländska vapen och ammunition: fotograferade fragment av utlandstillverkad ammunition med serienummer, ”- sade generalmajor Ali Al-Ali, chefen för direktoratet för Huvudsakliga Transaktioner för den syriska armén.

Enligt militären köps de flesta av de vapen som levereras till syriska radikaler av de amerikanska försvarskällorna Chemring och Orbital under Pentagons program. Det noteras att ammunition kommer in i regionen genom sjötransporter genom de delar av gränsen som regeringsstyrkorna inte kontrollerar.

Tidigare har RF-försvarsdepartementet lagt fram ett annat krav på Pentagons handlingar i Syrien. Enligt den ryska militären, från säkerhetszonen av den amerikanska militärbasen i punkt Al-Tanf ”som fan-the-box” göra attacker ”mobila grupper” militanta ”islamisk stat.”

Som sagt officiell representant för det ryska försvarsdepartementet Igor Konashenkov ”Al-Tanf förvandlas till en 100-kilometer svart hål på syrisk-jordanska gränsen.”

Pentagonen nekade dessa anklagelser och sade att ”syftet med den amerikanska koalitionen i Syrien är att bekämpa islamister, och alla uttalanden om motsatsen är löjliga”.

Vad vill Förenta staterna verkligen ha i Mellanöstern, så långt som amerikanernas handlingar skadar Ryssland?

”  Det finns en annan episod av USA: s samarbete med terroristorganisationer, inklusive IG,” säger Mikhail Alexandrov , en ledande expert vid Centrum för militära och politiska studier av Moskva State Institute of International Relations . – Uttalanden om att Förenta staterna inte deltog i förhandlingar om att tillhandahålla en korridor från Rakka till militanter är osäkra. Förhandlingar genomfördes av marionettrepresentanterna i Washington från ”Syriska demokratiska styrkor” – faktiskt som medlare mellan USA och terrorister.

Och vi måste förstå: ”De syriska demokratiska krafter” och LIH – är i huvudsak densamma som deras formation smidigt in i varandra. SDF, kan vi säga, en transit struktur genom vilken människor går till terrorister och tillbaka – för tvätt av strukturen terrorism.

JV: Varför blinkar Washington för detta?

”  Nästan alla nuvarande stora terroriststrukturer skapades av USA för att uppnå sina egna geopolitiska mål i Mellanöstern. I synnerhet att störta Bashar Assads regim .

Och nu är den amerikanska taktiska uppgiften att komplicera operationen i Syrien. Från Washington synvinkel, i Raqqa terrorister sitter i påsen, och även om ingen knackar dem ut därifrån, inte vinst. Om så är fallet måste vi få ut dem och slänga dem i verksamheten.

I samma scenario noterar jag att utvecklingen har utvecklats i Mosul, där ingen har blockerat blockaden av militanter. Från Mosul fick de gå tyst till Syrien, där de omedelbart attackerade den syriska regeringens armé och de ryska enheterna.

Nu måste man tänka, USA kommer att kasta några av terroristerna från Rakki nära Deir ez Zor, där de kommer att gå med i de återstående stridarna IGIL. Och för det andra – för IGIL är kriget i Syrien förlorat – till Afghanistan.

JV: Varför till Afghanistan?

–  Det är i Afghanistan att många IGIL-celler skapas nu. Faktum är att i Afghanistan, under sitt tak, drivs Förenta staterna av en terroristinternational. Och därifrån slår denna internationella strejk på Iran, Kina och Ryssland. Dessutom fortsätter IG: s militanter att fortsätta att verka i Mellanöstern, liksom i Central- och Nordafrika. I Afrika påminner jag dig om att det finns kinesiska intressen som terrorister kommer att undergräva.

Under amerikanska beskydd kommer militanta grupper, jag tror, ​​att attackera Xinjiang Uyghur Autonome Region i Kina. Eller de kommer att riktas mot Iran – beroende på hur Vita huset kommer att bygga prioriteringar.

Låt mig påminna dig om att president Donald Trump tar en uttalad anti-iransk hållning. Den 14 oktober sade han att USA kan ”när som helst” dra sig tillbaka från avtalet om det iranska nukleära programmet. Trump sade att han har för avsikt att föreslå kongressen att göra ett antal ändringar i dokumentet, i synnerhet för att lägga till en punkt som förbjuder utveckling av ballistiska missiler Iran. Dessutom, enligt presidenten, planerar USA att införa nya sanktioner mot Teheran.

Kanske USA förbereder nu en operation, där gränser Iran, å ena sidan, kommer att angripa kurder, å andra sidan – LIH från Afghanistan och Pakistan.

”SP”: – Vad ska Ryssland göra i denna situation?

– Att  avslöja Förenta staternas åtgärder som främsta supporter till internationell terrorism och som det största hotet mot internationell fred och säkerhet. Först då kan det internationella samfundet upprättas för att på allvar bekämpa detta onda.

”  USA drar tillbaka från tvättbjörnen av de fältkommandanter som anses vara deras anhängare”, säger Stanislav Tarasov , chef för Mellanöstern-Kaukasus Research Center vid Internationella institutet för de nyaste staterna . – Detta är den ökända politiken om dubbla standarder, som öppet förklaras inte bara av Moskva utan också av Ankara. Jag tror att det kommer att finnas många sådana episoder i Syrien.

Militanterna, som amerikanerna kommer att dra tillbaka från Rakka, använder de antingen under Deir-ez-Zor, eller de kommer att lämna sig på partisans arbete.

LÄS VIDARE

”SP”: – Vi är en sådan taktik för amerikanerna är ett stort hinder?

–  Det stör det självklart. Men å andra sidan är vi redan vana vid USA: s dubbla standarder. Och det är väldigt bra att koalitionen mellan Ryssland och Iran och Turkiet kom överens om att samordna åtgärder i denna situation.

Vi tror nu, behöver inte ta några speciella steg i Syrien. Det räcker att inte tillåta skapandet av ”korridorer” genom de-eskaleringszoner som styrs av Moskva, Teheran och Ankara. Detta kommer att räcka för att förstöra det mesta av IGIL.


* ”Islamisk stat” (LIH, IG), Högsta domstolen i Ryssland i December 29, 2014 erkändes som en terroristorganisation, är sin verksamhet i Rysslands territorium förbjudas.

** Jebhat en Nusra-grupp erkändes av Högsta domstolen i Ryska federationen den 29 december 2014 som terroristorganisation, dess verksamhet på Rysslands territorium är förbjuden.

, ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *