USA dirigerar Kievs militära angrepp på egna folket


Efter CIA-chefens Brannons först hemliga nattbesök i Kiev skedde en militär framstöt mot den egna befolkningen i östra Ukraina. Efter vice-president Bidens snabbvisit precis, där han satt som ordförande med kuppregeringen i Kiev, sker nu massiva militära rörelser, inkluderande stridsvagnar och flyg, mot Slovjansk. OSCE:s observatörsgrupp, på besök i östra Ukraina i slutet av förra veckan, såg inga bevis på rysk närvaro överhuvudtaget, men noterade beväpnade grupper från ultranationalistiska högra sektorn på väg in! Enligt uppgift skickar nu Kiev en 11000 man stark specialstyrka, 160 stridsvagnar, 230 pansarfordon och 150 haubitsar samt många stridsflygplan och helikoptrar. Mot civila utan vapen! Bara ett fåtal som förskansat sig i administrativa byggnader har självförsvarsvapen av enklare slag med sig, men utanför vaktar obeväpnade civila!

Den ryske presidenten annonserade idag från St Petersburg, att det är ett klart brott mot folkrätten att på detta sätt skicka militär trupp mot det egna folket inom landets gränser. Ryssland drar igång en stor militärövning nära ukrainska gränsen, och det är nog inte lång borta att man går in i Ukraina för att stoppa anfallet. Det enda raka och något USA och EU också borde understödja!

USA beskyller Ryssland för att bryta Geneveöverenskommelsen från förra veckan, när det är uppenbart att det i själva verket är Kiev/USA som gör detta. Och EU sitter som vanligt med armarna i kors och tittat storögt på vad USA ska säga härnäst.

De s.k. aktivisterna i östra Ukraina, som har massivt stöd bland befolkningen där, vill förhandla om en federativ lösning inom Ukraina, vilket också Ryssland föreslog skulle ske i samtal mellan Ukraina, EU, Ryssland och USA. Men nej, istället för en förhandlingsdelegation skickar man nu alltså militär!

, ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *