Tystnaden i västmedierna


I östra Ukraina har nu fler än 1200 civila mördats av den USA- och EU-uppbackade armén. Civila ryska medborgare i Ukraina. Kvinnor, barn, föräldrar och äldre. En ung mamma ligger och kramar sin tvååriga dotter, trots att de nyligen skjutits ihjäl av ukrainska soldater.

Det brutala som nu sker framför ögonen på oss i Europa passerar till största delen med tystnad i våra medier. En tystnad utan ansvar. En tystnad helt utan civilkurage och journalistiskt oberoende. En tystnad som leder tankarna till vilka principer vi vill leva efter. Vilken värld vi vill lämna efter oss till våra barn. En värld där människoliv inte betyder ett dyft? En värld där rättsprinciper och oberoende bestäms av den med störst makt och inflytande?

Rapporterna strömmar in från en annan fruktansvärd konflikt. Den i Gaza. Dit har medierna rest och rapporterar på plats. Var finns västjournalisterna i östra Ukraina? Var kan man i västmedierna läsa om de 700000 flyktingar som Ryssland tagit emot från östra Ukraina? Som Ryssland helt utan internationell hjälp på egen hand tar hand om. FN vägrar nämligen, efter starka amerikanska påtryckningar, att erkänna dem som flyktingar! Var i västmedierna kan vi läsa om de hundratals ukrainska soldater som flyr in till Ryssland eftersom de inte vill döda sina egna medborgare? Eller de som skadats och transporteras in i Ryssland för att få vård bekostad och utförd av Ryssland?

Våra medier är helt tysta när det nu presenteras bevis för att ukrainska arméledningen gett order att skjuta in på ryskt territorium. Tysta eftersom det är Ryssland som är offret. Ryssland ska straffas! För vad? För inblandning i östra Ukraina! En inblandning helt utan bevis!

Igår berättade FN:s överkommisarie för mänskliga rättigheter, Navi Pillay, på ett möte med journalister i Geneve att FN saknar bevis för att Ryssland levererar vapen till folkarmén i östra Ukraina (ria.ru). Detta som alltså skulle vara grunden för de mycket allvarliga sanktioner USA och Europa infört mot Ryssland. Sanktioner som egentligen skulle kunna vara anledning att starta ett tredje världskrig för. Sanktioner som lättvindligt införs helt utan några som helst adekvata grunder. Sanktioner som egentligen bara Säkerhetsrådet i FN, enligt internationell lag, har rätt att införa! Där har inga sådana beslut tagits! Inget i våra medier om detta.

, , ,

Ett svar till ”Tystnaden i västmedierna”

  1. Profilbild för Fredrik
    Fredrik

    Bitarna faller på plats. Ryssland ska straffas för att landet lagt sig i USA:s krigsplaner för Syrien och Iran.

    http://www.paulcraigroberts.org/2014/08/01/nuclear-war-doesnt-exterminate-us-ebola-virus-might-paul-craig-roberts/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *