Rysspropaganda i Svenska Dagbladet


Anna-Lena Lauren propagerar Rysslandsskräcken i Svenska Dagbladet. Mitt svar till henne:

Jag undrar om du får extrapengar direkt från CIA eller om du går via mellanhänder.

Vad stora delar av världen nu börjar se är något som tydligen har gått dig helt förbi. USA med EU:s hjälp genomförde ju kuppen i Kiev där Janukovitch tvingades bort och som innebar att mörka högerkrafter fick ett våldsamt framsteg. Nazister och fascister gjorde stora framsteg och har nu plats i Ukrainas parlament!

Hotet, att dessa våldsamma krafter skulle attackera Krimborna samt att det ukrainska parlamentet införde förbud att tala ryska i de regioner i östra Ukraina där detta var modersmålet, ledde till att en folkomröstning, helt enligt gällande internationella regler, genomfördes där över 90% av befolkningen valde att återförlivas med Ryssland. Snacka inte om invasion, det är något helt annat (se Jugoslavien, Irak, Libyen mfl. platser).

Ryssland ville först ha en dialog om associationsavtalet mellan EU och Ukraina, men inte fick man ens ha detta. Trots att man hade mycket avgörande ekonomiska avtal i bruk redan med Ukraina. Hade EU tillåtit denna, som kan tyckas helt självklara dialog, hade inte över 4000 oskyldiga människor, kvinnor, barn och äldre, behövt dö, hade inte över 10000 skadats och hade inte närmare en miljon människor behövt fly till Ryssland!

I östra Ukraina valde Kievmakten att medvetet anfalla civilbefolkningen, helt på inrådan av en skytteltrafik av amerikanska politiker och säkerhetsfolk samt av en hel del också från EU. Trots att de östra regionerna först sa att man ville ha en dialog om en federativ lösning inom Ukraina. Trots att detta också var Rysslands åsikt.

När nu även monetära system, värme och el nu stängs av från Kievsidan i dessa delar av landet, klara krigsbrott, skriver du och dina gelikar ingenting om detta. Inte ett ord kommer heller över dina smala läppar när nu Ryssland skänker el och kol till det land som konsekvent anklagar, anfaller och svartmålar Ryssland, för att hjälpa människor i nöd. Elva hjälpkolonner från Ryssland betraktas som inhumana intrång!

Putin har i sin försvarsdoktrin tydligt angivit att man inte har några geografiska expansionsplaner, att man vill ha fredliga och konstruktiva förbindelser med alla andra, att man inte ska interferera med andra länders regeringar. Vilken skillnad mot USA:s hegemoniska idéer! Inte ett enda bevis har presenterats på att Ryssland haft någon som helst invasion i östra Ukraina, trots detta och att man lyckats få igång vapenvila och fredsförhandlingar, som konsekvent saboteras från amerikansk sida, utsätts landet för fullständigt regelvidriga sanktioner.

Att du inte heller ser att den amerikanska taktiken också är att förstöra den europeiska marknaden och alla band med Ryssland är ju inte förvånande, men ytterst sorgligt. Jag tycker du och dina kollegers Rysshat är lika beklämmande och brottsligt, som mediernas ryggdunkande av nationalsocialisterna före och under Andra världskriget. Ni borde skämmas!

, ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *