Reuters förfalskar nyheter om hur Kiev bryter mot Minsköverenskommelsen


Reuters filmade i förrgår hur ukrainska högerfascistiska Azovbataljonen övade med haubits i byn Shyrokyno. Problemet är att denna by ligger precis på gränsen mellan Donetsk och Västukraina, där Kievarmén, enligt Minsköverenskommelsen, lovat att inte ha kvar så grovkalibriga vapen. Ryska UD reagerade på detta och bad väst framföra klagomål på att man inte bara hade kvar dessa vapen på otillåtet avstånd utan att man dessutom sköt med dem. Därefter ändrade Reuters skyltarna i inslaget och angav istället byn Urzuf strax utanför Mariupol, en bit in på tillåtet territorium.

Istället för att framföra berättigad kritik mot Kiev väljer man alltså att ljuga med fakta. Därefter behövde ingen ställa några jobbiga frågor till Kiev. Reuters är en flitig leverantör av material till bl.a. TT. Det är så det går till i våra s.k. fria medier.

Här kan man se inslaget i ryska Pervy Kanal.

, ,

2 svar till ”Reuters förfalskar nyheter om hur Kiev bryter mot Minsköverenskommelsen”

 1. Profilbild för Pierre Unge
  Pierre Unge

  d-30 som haubitsen heter är en gammal haubits från 50-talet

  1. Profilbild för Stefan Cherrug
   Stefan Cherrug

   Det mesta de har är ju gamla sovjetiska pjäser – men de dödar också! Det allvarliga är ju att man gör allt för att sabotera Minsköverenskommelsen – det sista hoppet om en fredlig lösning av detta inbördeskrig med över 6000 döda, 10000 skadade och miljoner på flykt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *