Malaysian airlines MH17


Spelet kring Malaysian airlines MH17 fortsätter med tilltagande styrka. Ryssland presenterar bevis, USA med understöd av EU, kräker anklagelser och säger sig ha bevis, men presenterar inget! Istället utfäster man nya sanktioner mot Ryssland, som beskylls för allt, snart också för att vädret inte är det man önskar. Inget behöver bevisas, det räcker att USA tycker så och ett samtal till Merkel får avsett resultat med sanktioner som följd.

Idag har ryska försvarsledningen presenterat bevis för att den ukrainska armén hade placerat ut misilsystemet BUK precis där MH17 förolyckades och att man tog bort dessa från platsen strax efteråt. Man kunde även uppvisa bevis på att ett ukrainskt militärflygplan, SU-25-fighter, fanns i närheten av MH17 strax före katastrofen och att det cirkulerade över olycksplatsen efteråt. Trots att Poroshenko tidigt gick ut och dementerade att man haft några krigsplan i området under tiden!

OECD-experter har tagit sig fram till olycksplatsen och fått önskad hjälp av separatisterna att genomföra sina inspektioner, men det utökade expertteam som måste nå fram till nedslagsplatsen, innan bevismaterial hinner förstöras, hindras med ursäkter om att säkerheten inte kan garanteras, från Kievmakten. Malaysias transportminister uttryckte idag frustation över detta. Dessutom har separatisterna villkorslöst garanterat deras riskfria tillträde.

Varför fick MH17 order att avvika från den normala rutten med 500 km och dessutom direktiv att sänka sin flyghöjd med 600 m? Ryssland har riktat frågorna till Kiev, men därifrån är det inte bara tyst. Den inspelade kommunikationen mellan flygledaren och piloterna på MH17 är konfiskerad av Kievmakten.

Varför flyttade man dit BUK? Folkarmén i östra Ukraina saknar flygplan! Folkarmén saknar dessutom vapensystem som kan skjuta ner flygplan från denna höjd. Väst- och Kievanklagelser om att separatister firat nedskjutningen i ett uppsnappat samtal, har igår kunnat bevisas vara falsifikat. Filmsekvens som påstås visa hur BUK förs in till Ryssland, bevisas vara filmad i annan stad än den påstådda och på ukrainska arméns territorium! Dessutom kan det paradoxalt nog vara så att man filmat just den BUK som använts mot MH17; en av missilerna ses nämligen saknas från avfyringsrampen! En annan BUK-transport, som använts som slagträ i den oseriösa debatten, bevisades ha filmats långt inne i Ryssland under en öppen och inte hemlig transport. Kiev spyr ut förfalskningar, säkert understödda av de amerikanska säkerhetsrådgivarna på plats. Ryssland visar respekt, manar till opartiskhet och att undersökningen måste genomföras skyndsamt.

Varför riktas ingen kritik och varför ställs inga frågor till Kievmakten? Har det månne något att göra med det stöd Kievfascisterna fått och fortsatt får från USA och EU?

Mycket pekar mot att man tillsammans med USA planerat att skjuta ner det ryska presidentplanet, när det var på väg hem från president Putins Sydamerikaresa nyligen. Över Polen korsades de båda planens banor varandra. Troligen låstes spaningsutrustning på det malaysiska planet istället. Över Ukraina fick flygledaren order att justera rutt och höjd så att det kunde nås av missiler. När misstaget insågs, vem kommer med de första förnekandena? Poroshenko förstås, med USA hack i hälarna som före att undersökningen startat, ser att MH17 skjutits ner av pro-ryska separatister! Vilka bevis presenterar de då? Inga!

Under tiden fortsätter fascistregimen sitt mördande av civila i östra Ukraina. Just nu har man inlett en storoffensiv mot Lughansk och Donetsk. Bildbevisen flödar i ryska medier, men i våra är det mer eller mindre tyst! En av OECD-observatörerna konstaterade i tv att den ukrainska armén beskjuter civila, mot alla internationella regler. Från Kievhåll kom bara ett förnekande. Och det värsta är att det köps rakt av, av medierna i Europa. Också helt mot internationella regler, använder sig Ukraina av utländska legosoldater. Nu ikväll kom uppgifter om att en svensk, som stred på den ukrainska sidan, tillfångatagits av separatisterna.  Ska bli intressant att följa upp detta.

Det borde alltså vara USA och Ukraina som får sanktioner och världens fördömande, men inte. I den uppochnedvända världen tycks fakta spela mindre roll. Hur länge ska synismen fortsätta innan Europas ledare vaknar upp mot USA:s illasinnade planer?

, ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *