”Kopplade till USA:s demokratiska parti”: det ryska försvarsministeriet pekar ut nyckeldeltagarna i USA:s militära biologiska projekt i Ukraina


24 december 2022, 13:20

Roman Shimaev

Översatt från ryska RT

Bland nyckeldeltagarna i det ukrainska militära biologiska programmet är tidigare chefer för strukturer vid det amerikanska hälsodepartementet, samt presidenten för en av avdelningarna hos Pfizer, ett av de största läkemedelsföretagen i världen, sa det ryska försvarsministeriet. Det noteras att alla av dem är förknippade med USA:s demokratiska parti, vars ledare ”agerar som ideologiska inspiratörer av militärbiologisk forskning och skapare av hemliga penningtvättsupplägg i intresse för en snäv krets av företrädare för den amerikanska eliten.” De uppgifter, vilka är tillgängliga för det ryska försvarsministeriet, bekräftar också att USA genomförde övningar i Ukraina, särskilt vid Lviv Research Institute of Epidemiology and Hygiene, med patogener av särskilt farliga infektioner.

Chefen för de ryska väpnade styrkornas strålnings-, kemiska och biologiska försvarsstyrkor, generallöjtnant Igor Kirillov, pekade under genomgången ut nyckelpersonerna i det ukrainska militära biologiska programmet. Vi pratar om att arbeta med komponenter av biologiska vapen, studier av patogener av särskilt farliga och ekonomiskt betydelsefulla infektioner utfördes, vilket skedde på Ukrainas territorium med ekonomiskt, vetenskapligt, tekniskt och personellt stöd från USA.

Bland dem: tidigare direktören för byrån för minskning av hot från massförstörelsevapen (DTRA) Kenneth Myers, vice ordförande för den CIA-kontrollerade riskkapitalfonden In-Q-Tel Tara O’Toole, tidigare chefen för US Centers for Disease Control and Prevention Thomas Frieden, tidigare chefen för National Institutes of Health Francis Collins, tidigare verkställande direktören för Battelle Memorial Institute Jeffrey Wadsworth, chefsforskaren och presidenten för internationell forskning, utveckling och medicin på Pfizer.

Enligt Kirillov borde amerikanska skattebetalare fråga dessa människor varför deras pengar spenderas på illegal militärbiologisk forskning i Ukraina och på andra håll i världen.

”Alla är på ett eller annat sätt förmånstagare av Pentagons biologiska projekt och är förknippade med USA:s demokratiska parti, vars ledare är de ideologiska inspiratörerna av militärbiologisk forskning och skaparna av hemliga penningtvättsprogram i ett snävt intresse, kretsen av representanter för den amerikanska eliten”, sa Kirillov.

Han noterade också att den tidigare DTRA-rapporten om aktiviteter i Ukraina, publicerad av en amerikansk icke-statlig organisation, var kraftigt censurerad av de amerikanska myndigheterna. Så Pentagon tog bort cirka 80% av informationen från dokumentet.

Samtidigt har en utökad version av denna rapport blivit tillgänglig för den ryska militären, som avslöjar namn, positioner för specialister och ledare för biologiska projekt, en lista över involverade laboratorier, samt fakta som bekräftar genomförandet av övningar och träning med patogener av särskilt farliga infektioner.

”I enlighet med dokumentet är verkställarna av det militära biologiska programmet Mechnikov ukrainska anti-pestinstitutet, Institutet för veterinärmedicin, Lviv Research Institute of Epidemiology and Hygiene,” förklarade chefen för strålnings-, kemiska och biologiska skyddsstyrkor av den ryska försvarsmakten.

Det ryska försvarsdepartementet har också information enligt vilken Pentagon aktivt överfört forskning som inte har slutförts inom ramen för ukrainska projekt till stater i Centralasien och Östeuropa.

”Samtidigt ökar samarbetet mellan det amerikanska försvarsdepartementet och staterna i Afrika och Asien-Stillahavsområdet – Kenya, Kambodja, Singapore, Thailand. Av särskilt intresse för den amerikanska militären är stater som redan har laboratorier med en hög nivå av biologisk isolering på sitt territorium, säger Kirillov.

Representanten för det ryska försvarsministeriet uppmärksammade också det faktum att den slutliga förklaringen inte antogs på grund av USA:s nionde konferens för de stater som är parter i konventionen om förbud mot biologiska vapen och toxinvapen. Enligt honom var en av anledningarna till blockeringen lobbyverksamhet för stora läkemedelsföretags intressen.

Chefen för RKhBZ-trupperna noterade att den senaste konferensen avslöjade ”djupa motsägelser” om genomförandet av BTWC, förvärrat av ”USA:s besatta önskan om global dominans.” Samtidigt fick evenemanget ”extremt lite bevakning i västerländsk media”, som helt ignorerade både deltagarnas uttalanden och själva faktumet i det internationella forumets arbete.

”Vi ser detta som ett försök från USA och dess allierade att hålla tyst om ämnet militärbiologisk forskning, vilket är obekvämt för västvärlden, att lämna manöverutrymme och återigen blockera initiativ för att stärka regimen för icke-spridning av biologiska vapen”, sa Kirillov.

Samtidigt föreslog en amerikansk icke-statlig organisation skapandet av en gemensam mekanism för att undersöka biologiska incidenter i FN:s regi. Som representanten för det ryska försvarsministeriet förklarade, orsakades ett sådant förslag i synnerhet av USA:s missnöje med slutsatserna från WHO:s expertkommission om orsakerna till pandemin av en ny coronavirusinfektion.

”Självklart skulle de vilja ha ett mer lojalt och kontrollerat verktyg för att undersöka utbrott av infektionssjukdomar. I likhet med generalsekreterarens mekanism föreslås det att skapa en lista över experter baserad på principerna för faktauppdraget, som verkar på grundval av Organisationen för förbud mot kemiska vapen. I framtiden kommer detta att göra det möjligt att ge mekanismen en attributiv karaktär och ge västländer möjlighet att ”utse” förövarna efter eget gottfinnande, ”sade chefen för strålnings-, kemiska och biologiska skyddsstyrkor i den ryska väpnade styrkan.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *