Koncentrationsläger byggs åter i Europa


Den ukrainska militära offensiven med beskjutning och dödande av civila ur den egna ukrainska befolkningen i östra delarna av landet fortsätter, trots utfästelser om motsatsen av den nytillträdde presidenten Poroshenko. Över 200 civila däribland 14 barn har hittills dödats. Naturligtvis inget i västmedierna om detta. Däremot kan man ta del av denna info i Ruskaja Vesna.


Flyktingläger. Ingång och samtal genom taggtråden är förbjuden. Brott mot detta medför arkibusering

Sedan en tid har nya lägerbyggnader uppförts på ukrainskt territorium. Ryska medier har tidigt sett skrämmande likheter med andra världskrigets nazistiska koncentrationsläger. Nu avslöjar Ukrainas tillförordnade försvarsminister Michailo Kaval att dessa farhågor var sanna. Man har byggt s.k. filtrationsläger för att filtrera ut dem i östra Ukraina som sympatiserat med separatisternas federationstankar. Till dessa läger ska alla vuxna människor, inklusive kvinnor, från de ”rebelliska” områdena föras för att identifiera dem som förknippas med separatisterna eller som begått brott på ukrainskt territorium.

Massfängelser av denna typ har inte funnits i Europa sedan nazisternas förintelseläger. Hur dessa människor ska förhöras och med vilka metoder kan man bara gissa. ”Vae Victis” – Ve den besegrade. Villkoren dikteras alltid av den segrande, den besegrade har inget gott att vänta. Enda sättet att undvika en sådan utveckling är att Donbass inte låter sig besegras.

Hur kan man i Europa tiga om sådana vidrigheter? En fri och oberoende press! En regering som hyllas och kramas om. Det fanns förvisso många nazisympatisörer för 70 år sedan, men någon lärdom borde man väl ha dragit.

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *