Kievarmén fortsätter med krigsbrotten i östra Ukraina – svensk press tiger


Trots Minsköverenskommelsen dödades idag 16 civila när sex hus demolerades av Kievarmén i Donetsk. Bland de omkomna fanns barn och kvinnor. Några i folkarmén fick också sätta livet till. Igår bombades fem hus i Donetsk ner av den ukrainska armén, trots inledd vapenvila. Flagranta krigsbrott. Vapenvilan bryts kontinuerligt av Ukraina medan folkarmén valt att ännu inte besvara eldgivningen. Så sent som igår försökte Kievarmén föra in en kolonn med stridsvagnar till de omringade ukarinakrigarna på Donetsk flygplats, trots att Minsköverenskommelsen stipulerar att trupperna ska dras tillbaka och att eldupphör ska gälla. Den ukrainska sidan har kontinuerligt laddat upp med nya stridskrafter och trupper. Det är från flygplatsen beskjutningarna till stor del har skett, vilket är anledningen till att folkarmén vill ha bort Kievarmén därifrån. Senast igår utlovade en ukrainsk general i samtal med företrädare för folkarmén att beskjutningarna skulle upphöra. Samma kväll återupptogs de.

Naturligtvis har ingenting alls av detta noterats i den svenska s.k. fria pressen. De löpande krigsbrotten, massgravarna man hittat på Kievarméns områden efter att de tvingats bort, Nobels fredspristagare som uppmanar den ukrainska armén att sluta skjuta mot sitt eget folk, Bidens avslöjande att EU tvingades av USA att införa sanktioner mot Ryssland, hemliga underrättelse från den pågående utredningen av Malaysian airlines till den ukrainska krigsledningen och avslöjanden att denna låg bakom nedskjutandet, att Ryssland åter anklagas för nedskjutningen direkt efter blixtvisiten av Victoria Nuland i Kiev förra veckan, allt går läsare av den s.k. fria svenska pressen förbi!

Lögnen att Ryssland skulle ha trupper och vapen införda i östra Ukraina saknar fortfarande några som helst bevis men ligger ändå till grund för de sanktioner som USA tvingat världen att införa mot Ryssland. Inget har skrivits i den svenska s.k. fria pressen att till och med OSCE:s representanter på plats vid gränsövergångarna till Ryssland i östra Ukraina intygat att inga trupper alls noterats passera gränsen. Nu söker Ryssland andra vägar via Asien och Kina. Precis kom uppgifter att Kina kan bistå med teknik när det gäller oljeutvinning i Arktis. Man har också utvidgat samarbetet inom en rad viktiga områden, vilket på sikt kommer att slå mot den europeiska ekonomin. Det är inte bara utebliven jordbruksexport som Europa förlorat!

Efter hemliga möten mellan Saudiarabien och USA sjunker oljepriserna världen över. USA har lyckats få med sig saudierna att sänka oljepriserna för att på sätt tvinga den ryska björnen ner på knä – Reagans strategi mot Sovjetunionen upprepas nästan ord för ord (se tidigare inlägg).

Nu startar istället den Eurasiska unionen med Ryssland, Vitryssland, Armenien och Kazakstan, där Kirgizistan, Indien, Turkiet och Vietnam också knackar på dörren för att få vara med. Ryssland försökte i det längsta att få till stånd samtal och möten för att finna gemensamt acceptabla lösningar, men EU och USA vägrade. Man föredrog konfronatationens väg med krig och lemlästning av människor och deras hem. Ryssland vill fred och samarbete. Det börjar så sakta gå upp för en del av de europeiska invånarna, men i det amerikaniserade Sverige är det långt kvar till sådana insikter. Här är den antiryska propagandan i det närmaste total.

, ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *