Kiev dödar åter civila i Donetsk. USA dirigerar.


Kievarmén dödar åter civila i Donetsk. Bara idag har sju civila dödats, däribland barn, och 34 skadats, när Kievarmén medvetet siktar på civila mål samtidigt som man försöker återta Donetsk flygplats där rebellerna lyckades köra iväg de sista soldaterna under förra veckan och då man hittade NATO-vapen som Kievarmén använt. Anledningen att man länge försökt få bort Kievarmén beror på att denna haft flygplatsen som avfyrningsplats när civila mål attackerats i Donetsk. Samtidigt säger Minsköverenskommelsen att flygplatsen ska överlämnas till Donetsk!

Att Kievsidan flagrant bryter Minsköverenskommelsen, som OSCE varit delaktig i framtagandet av och som kraftigt understötts av Ryssland, tycks man inte bry sig det minsta om i västmedierna. En kort notis att Kievarmén återtar flygplatsen är allt jag sett i svenska tidningar under dagen. Att Ukraina dödar civila med barn och kvinnor som offer aktar man sig noga för att skriva.

När en buss i veckan på väg tillbaka till Donetsk attackerades i Volnovacha och ett tiotal östukrainare dödades, anklagade Kiev genast rebellerna för attentatet. USA fyllde genast i med att också anklaga rebellsidan. Rebellerna skulle alltså ha dödat sina egna och dessutom långt utanför räckhåll för de vapen man har! Precis samma scenario som när MH17 sköts ned i somras och 298 människor fick sätta livet till; Kiev anklagar genast Ryssland och rebellerna och USA fyller på med samma visa. Dessutom utestängs Malaysia från att delta i den efterföljande undersökningen som dessutom kraftigt förhindras.

Trots att företrädare inom EU sagt att man vill ha en fredlig lösning och ett snabbt avslut av konflikten har man inte visat detta i handling. Ryssland har ihärdigt drivit på fredslinjen men också fått underrättelser att Kiev egentligen vill något annat. Istället är det uppenbart att det är USA:s vilja som haft företräde – att eskalera konflikten genom att föra in mer vapen, rådgivare och materiel till Kievsidan. USA vill ha krig och försöka tvinga Ryssland att ingripa i konflikten, så att man får en ursäkt att agera militärt direkt mot Ryssland. Man vill ha krig och kanske till och med världskrig.

, , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *