Kiev anfaller trots vapenvilan


Trots avtalad vapenvila har Kievsidan dagligen beskjutit Donetsk med civila dödade. Senaste natten slogs en livsviktig elcentral ut till exempel. Städer och byar är utan vatten eftersom vattenledningar och vattencentraler skjutits sönder, sjukhus och dagis har sprängts sönder och samman, mängder av bostadshus är totalförstörda. Alltså en medveten strategi inriktad mot civila mål – flagranta krigsbrott. Till och med OSCE blev för några dagar sedan attackerade av Kievsidan. Man vill inte ha dem närvarande för att rapportera om de överträdelser man ständigt begår.

Donetsk och Lugansk har ensidigt dragit bort också lättare vapen från gränszonen, men något svar annat än ytterligare beskjutningar, har inte kommit från Kiev.

Ryssland trycker ständigt på att även Kievsidan måste följa de i Minskfördraget överenskomna punkterna. Senast idag hade den ryske utrikesministern Lavrov samtal med Ukrainas utrikesminister Klimkin. Som vanligt lovar Ukrainasidan och säger sig följa ingångna avtal, men vänder sedan ryggen till och handlar tvärtom.

Och var i västpressen kan vi läsa om alla de brutna löftena, se de sönderskjutna sjukhusen, dagisen, boständerna och elcentralerna? Var kan vi se de kritiska påtryckningar mot Kievsidan, som borde vara en självklarhet i en fri och oberoende press? Svaret är ingenstans! Man vågar inte ha en självständig och kritisk syn, som går emot den lömska amerikanska hållningen att inte kritisera Kiev. Utan ett amerikanskt godkännande hade naturligtvis dessa övergrepp och krigsbrott inte kunnat ske i dagens Europa.

Ikväll kommer nya mycket oroande uppgifter att Kiev nu mer storskaligt börjat intåg i Donetsk. Det är dags för Ryssland att verkligen göra sitt intåg på arenan och förhindra ytterligare blodbad. Men allt kommer att kallas rysk aggression och i värsta fall leda till att USA och NATO attackerar Ryssland. En mycket svår balansgång.

, , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *