Idiotin hos den europeiska härskande klassen


http://svpressa.ru/politic/article/163180/

Svobodnaja pressa

Vitaly Tretyakov: varför politiker och intellektuella i Europeiska unionen inte vill erkänna det uppenbara

Rysk journalist, politisk analytiker Vitaly Tretyakov
Rysk journalist, politisk analytiker Vitaly Tretyakov (Foto: Mikhail Klimentyev / TASS)

Varför anser en stor del av befolkningen i västvärlden, nästan alla journalister och de flesta västerländska politiker att  Ryssland är en ”aggressiv makt” och anklagar vårt land i alla möjliga brott, i synnerhet om Syrien?

Jag bortser då i mitt resonemang från traditionella (historiskt utvecklade) russofobiska västerländska eliter, samt analys av de formella och informella argumenten som för oss är återföreningen av Krim med Ryssland, när de  västerländska ledarna och medierna skriver och säger ”annektering”. Allt detta är viktigt, men som så ofta i livet och i politiken, förklaras mycket av de enklaste själviska motiv.

Låt dig själv svara ärligt: Har du ofta offentligt erkänt dina misstag? Eller,  hur ofta har var och en av oss kommit till insikt, att det som hänt upprepade gånger, lurat andra och som ett resultat av detta drabbat andra hårt?

Och i de mest auktoritära (upp till förtryckande) länder och i de mest demokratiska kontrollen av genomförandet av den härskande klassen (och även känd som den viktigaste klassen av suveräna). Bara i det första fallet de administrativa och kommandometoder (inklusive repression) dominerar demokratiska, medan den andra – demokratisk (som naturligtvis aldrig är verkligt demokratisk och till slutet) av den administrativa-kommandot (inte exklusive och repressiva).

Medierna, som länge har erkänts av alla, trots sitt utseende demokrati och formell självständighet, är en av de mest kraftfulla och effektiva mekanismer för social kontroll. Journalister som arbetar i media, oavsett deras grad av avstånd från regeringen som sådan också tillhör den härskande klassen. En så kallad top-chefer i medierna – Redaktörer för de största (dvs. mest inflytelserika) publikationer och VD av de mest kraftfulla kanaler – ingår i toppen av den härskande klassen, i vad som kallas den styrande eliten.

I själva verket, moderna medier och professionella företag av sina anställda är en integrerad del av den härskande klassen i något land, inklusive alla västländer. Och hela härskande klassen i alla motsättningar inom det på något sätt i samband med sina klassintressen, och varje del av separation av roller inom det (inklusive den roll som intern opposition, och även Fronde) har inte bara särskilda rättigheter (den viktigaste av dem – att delta i ledningen av företaget och säkert leva), men också skyldigheter. Men här det viktigaste – att bevara kraften i den härskande klassen och för att säkerställa lojalitet resten av samhället i förhållande till den. Om den härskande klassen i ansiktet av vissa av dess företrädare kommer att förlora makten, sedan ett eller annat sätt påverkat alla som kommer in den.

Det måste medges att den härskande klassen är de största och stora europeiska länder kunde lämna de senaste årtiondena, en enastående nivå av materiellt välstånd och social komfort för sig själv och samtidigt – det högsta lojalitet till sitt samhälle, inklusive dess mest missgynnade skikt. Och frukterna av sin framgångsrika politik upprepade gånger blockerat konsekvenserna av sina misstag och brott (brott i första hand i förhållande till andra nationer och länder), med hjälp av undanröjande av internationell och politiska arenan i Sovjetunionen, men det har lett till en absolut förlust av denna klass, även i ansiktet av majoriteten hans enastående politiska tänkare, förmågan att inte bara självkritik, och även bara för att ens inser hemligheten med sina misstag. Framgång och seger blockerade och ersatt allt. Denna klass började känna ofelbar. Psykologi absolut överlägsenhet över hela sin egen ofelbarhet och i 90 år av det tjugonde århundradet och noll år XXI århundradet har blivit en kollektiv psykologi Västra härskande klassen. Allt i världen, i motsats till sina instinkter, önskningar, idéer och handlingar kom att betraktas som antingen en försumbar eller som är föremål för fysisk eliminering, eller – i bästa fall – förändring (i förekommande fall, och effekt) på den västerländska modellen.

Och sedan hände något, vad som hände, och att det är lätt illustreras av exempel på fenomenet flyktingar strömmar ut ur olika asiatiska och afrikanska länder välmående och lyckades trångsynta och självsäker de härskande klasserna i Europa.

Flyktingar bröt sig in samoё insidan av det europeiska samhället. Och så snart som det visade sig, att självgodhet och arrogans härskande klassens Europa urartade i sin idioti. Detta härskande klassen – åtminstone i den person av dess ledare – inte ens inser vad som hände. Han fortsatte att framhärda i sina fel, ta skuggan av hans tidigare segrar och framgångar, för nuet och framtiden. Apoteos av denna idioti var frasen Angela Merkel  – untitled Empress of the EU: ”Vi kan!”

Det konstaterades misslyckades. Flyktingar inte beter sig som det var skrivet i Europaparlamentet och Europeiska kommissionens anvisningar, det var inskriven på borden europeiska liberalism som vtemyashit Statement europeiska intellektuella och ledare i huvudet.

Inte så välskötta och de europeiska folken. De ville inte släppa in sin lägenhet och på hans villa flyktingarna vill inte offra deras välbefinnande, fred och säkerhet, på vanligt sätt och livsstilen till förmån för idéer och dogmer, som fortsatte att ljuda från mynningen av Merkel och Hollande och en gång verkade vacker (och säkert ), men nu förkroppsligas i publiken är inte europeisk stil beteende.

För första gången under de senaste 30 åren har det europeiska samhället förlorat förtroendet för sin härskande klass, och därför – och lojalitet till honom. Snabbt förlorat, för när verkligheten redan har blivit ett radikalt brott med den politiska mytologin, som lät från läppar ledarna för ett enat Europa, fortfarande den sista fortsatte att sjunga sina slagord helt tillämplig.

Och vad gör vi nu till den europeiska härskande klassen inför presidenter, kansler, premiärministrar, ministrar, kommissions ledarna för de regerande partierna, intellektuella och journalister?

Jag erkänner att det var på grund av deras politik i Europa började falla levnadsstandarden, men ökade kraftigt nivån av brott? Att på grund av deras idiotiska och vetenskapligt och politiskt i Mellanöstern och Nordafrika, bland annat på grund av den våldsamma ”demokraktizatsii” länder i regionen, på grund av de tankexekverings ledare Europeiska unionen Washington Team på territorium välmående Europa kom till terrorism? Jag erkänner att det är på sitt samvete hundratals offren för terroristattackerna i London, Bryssel, Paris, Köln, Nice, Berlin? Och på samma gång, som visserligen är mindre viktigt för européer, miljontals offer inom länderna i Asien, Mellanöstern och Nordafrika?

Ja, åtminstone i den elementära att erkänna, men varför är så vana vid det material som européerna – att det var på grund av den politik som Europeiska unionens ledare européerna kan inte längre utan att äventyra sitt liv för att flyga på semester till sina tidigare kolonier?

Och som en helhet – att erkänna att de senaste 20 åren, de var förenade Europa till stillastående och inte till en ljusare framtid, som det visar sig, är redan bakom oss, inte framåt? Och vad som väntar? Det verkar – försvinnandet av den europeiska civilisationen under livet redan existerande ”EU-medborgare”. Det är denna hud känner nu många européer och det är vad de är mest rädda för.

Men allt detta är inte bara ett misstag, men ett brott. Och om kraften i den nuvarande härskande klassen i alla dess komponenter, från politiska ledare att journalister, kommer att kollapsa, så många av dem kommer att få svara. Vissa människor är det möjligt, och vid nationella eller utländska fartyg. Till exempel, för att ha störtat utländska regeringar, som faktiskt stödde terroristgrupp att störta och försöka störta regeringen. För att den information som täckmantel för dessa åtgärder. För att man ljög för – till sina väljare, sina läsare och tittare. För slutligen att terroristerna har lagt på Europa och att infödda européerna nu rädda för att lämna huset.

Och visst, det är mycket, mycket många medlemmar av den nuvarande härskande klassen förlorar sina varma och framträdande platser, och därmed – deras välbefinnande.

Och nu minns de frågor jag ställde i början av den här artikeln dig personligen villig att offentligt erkänna sina misstag och stå till svars för dem, särskilt om det på grund av dessa misstag skada andra?

Tja, så där i vardagen, i politiken, agera på ett sådant fall, människor? Det är rätt! De dumpa skulden på andra.

Europeiska ”politiker, intellektuella och journalister” för fega att anklaga USA för alla. Förresten, i motsats till de önskemål som dessa ”politiker, intellektuella och journalister,” kom till makten mycket mer nykter och tydligen mycket mer ärlig än dagens européer ”, en enkel miljardären” Donald Trump .

Och sedan européerna traditionellt har beslutat att dumpa hela skulden på Ryssland. Detta beror på att det, visar det sig, skaror av flyktingar översvämmade i Europa. Det är ”inte slåss mot terrorister.” Och så vidare …

Idiotin och hyckleri av européerna (och tidigare amerikanska härskande elit såväl) har gått så långt att de är confounding, inklusive kraft, i inre angelägenheter i alla länder i världen, skylla på ryska. Dessutom har denna idioti förvärvat farsartade formen: Ryska cyber angriper dess effekt på resultatet av val och folkomröstningar i USA och Europa!

Det måste medges att den intellektuella nivån av moderna europeiska politik, journalistik och propaganda i denna mening, och inom detta område motsvarade den intellektuella nivån av ukrainska nationalister och nazisterna. Om det finns en droppe nedan visar mig på det.

Och vad man ska göra om rädd? Om du inte vill ta ansvar för sina misstag och brott? Om du inte vill förlora makten eller åtminstone från hösten härskande klassen?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *