Högsta ukrainska militärledningen säger att inga ryska trupper finns i östra Ukraina!


Vid ett möte med utländska militärattachéer i Kiev idag, uppgav den ukrainska generalstabens chef Viktor Mushenko att man inte strider mot några ryska trupper i östra Ukraina! Man strider mot rebeller där det emellanåt ingår ryska medborgare. Uppgiften återgavs ikväll på ryska Pervij Kanal men sändes i ukrainska Kanal 5.

Alla sanktioner som tagits av USA och EU mot Ryssland och de som just idag diskuteras i Bryssel bygger ju på de falska uppgifterna att Ryssland är direkt inblandat i dessa strider. Visserligen saknar man helt bevis för detta, men den amerikanska desinformationskampanjen har ju tyvärr redan fått inte bara vanliga medborgare utan också politiker och journalister att tro att så är fallet. Och då anser man sig inte behöva bevisning.

Motstånd mot den farliga bilden har äntligen börjat dyka upp i form av ett Grekland som inte längre accepterar sanktioner mot Ryssland. Men även i Tjeckien, Ungern och Österrike börjar motstånd märkas. Samtidigt sänds trupper till de baltiska staterna och Polen. USA vill ha krig mot Ryssland, men man hoppas verkligen att ett uppvaknande i Europa sker innan detta vansinne går över styr.

, , ,

Ett svar till ”Högsta ukrainska militärledningen säger att inga ryska trupper finns i östra Ukraina!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *