Europa stödjer fascism o nazism i Ukraina


Den senaste tiden har demonstrationer mot nazism och fascism varit många i Sverige. Demonstrationståg har genomförts, ledarspalter i dagstidningarna har unisont tecknat avsky mot en växande rörelse av fascism och nazism i Sverige.

När nu samma krafter, t.ex. i form av de neo-nazistiska paramilitära säkerhetsstyrkor som satts in mot den proryska befolkningen i östra Ukraina, är Europas politiker och journalister mycket tysta. Den 2 maj jagades proryska aktivister in i fackföreningshuset i Odessa, som sedan sattes i brand och de undflyende hindrades att komma ut. Minst 40 människor brann inne, kanske upp emot 200 stycken. Utanför stod säkerhetsstyrkorna och hurrade, ritade swastika-liknande symboler på huset och jämförde med att bränna upp coloradoskalbaggar (eftersom man bär anti-fascistsymbolen, Sankt Göransbandet, liknande mönstret på skalbaggen). Man hurrade för Galiciska SS, som var en avdelning av nazisternas SS under andra världskriget! Var fanns fördömandena i våra tidningar?

Samma taktik användes igen 9 maj då polishuset i Mariopol sattes i brand och 7-20 personer brändes till döds. Återigen, var fanns fördömandena i våra medier? I våra tidningar kan vi på sin höjd läsa om dessa ”ukrainska nationalister”, när dessa självförsvarsstyrkor från Majdan i själva verket är extrema neonazister rekryterade från västra Ukraina.

När den nationella säkerhetschefen Andriy Parubiy, själv neonazist, inte fick Ukrainas soldater att attackera den egna befolkningen, skickade han fram dessa trupper från Majdan mot den egna befolkningen. För observera, det är inte en liten klick av aktivister, utan en majoritet av befolkningen i dessa regioner, som är emot den nya kuppregimen i Kiev. Många av dessa neo-nazister har Stepan Bandera som sin ledarfigur. Bandera samarbetade med nazisterna under andra världskriget, drömde om ett Ukraina fritt från judar och etniska ryssar, genomförde fruktansvärda massakrer mot den egna befolkningen.

Idag röstar man i flera regioner i östra Ukraina om man ska ha utökad självständighet gentemot Kiev. I Kiev använde man våld, kastade molotovcocktails och sköt till döds de som protesterade. I östra Ukraina folkomröstar man. Detta tycker Europas politiker inte är rätt, trots att man så innerligt vädjade till Janukovitch att inte bruka våld mot sina egna alldeles nyligen!

USA, som inte bara ligger bakom organiserandet, har nu dessutom skickat 200 elitsoldater att understödja fascistgruppernas våld mot den ukrainska befolkningen i östra Ukraina. Dessutom, helt utan bevis, skyller man alla oroligheterna på Ryssland! Ja, inte bara skyller, man inför också mycket hårda ekonomiska sanktioner, stoppar ryska journalister och tv-sändningar, nekar flygplan med politiska företrädare att passera – helt emot internationella regler. Dessutom sanktioner som kommer att slå mycket hårt mot Europa. Häpnadsväckande flathet och knähundsbeteende i väst!

, ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *