Det västunderstödda blodbadet har börjat


Igår morse gjorde den första utbetalningen av nya lån på 3,2 miljarder dollar till Ukraina från internationella valutafonden. I samband med detta deklarerar USA att utbetalningarna framöver kommer att omprövas om inte Kievmakten tar kontroll över landets östra delar, där befolkningen med avsky ser ett reellt hot från den högerextremistiska regeringen. Strax efter startade inmarschen av ukrainska soldater och stridsvagnar i Slovjansk. Vid en vägspärr mellan Slovjansk och Kramatorsk i natt stod en kedja av 10 aktivister arm i arm när trupperna kom. De sköts brutalt ned – alla 10 dog. Till Odessa hade de mest hårdföra, högra sektorn, utkommenderats. Utanför fackföreningshuset fanns ett tältläger som de satte eld på. Folket flydde in i huset, som högra sektorn sedan satte eld på. När folk försökte undkomma lågorna och fly ut hindrades de av högra sektorn och slogs ihjäl. Ett vittne beskriver hur de skrek ”brinn djävla ryssar”. Minst 31 människor dog!

Ett i det närmaste totalt folkligt motstånd mot fascistjuntan i Kiev ska nu slås ner med militära krafter kraftigt understödda av EU och USA. Även vår egen utrikesminister (med förflutet i CIA) basunerar ut att det är acceptabelt! Geneveöverenskommelsen stipulerade att båda sidor skulle lägga ner vapen och släppa tillfångatagna. Ryssland har ihärdigt arbetet för att aktivisterna ska släppa tillfångatagna observatörer från OSCE, t.ex. genom att skicka högsta chefen för mänskliga rättigheter att förhandla. Man har ingen trupp i Ukraina, man har inga informatörer eller agenter där. I Kiev, efter råd av CIA-chefen, vicepresident Biden och påhejade av västliga ledare, har man istället för att kräva avväpning, legaliserat de vapenbärande grupperna! Man har fullt av CIA-folk på Utrikesdepartementet i Kiev.

Allt detta varnade Ryssland för eftersom man till det yttersta ville undvika blodspillan. Man vill inte annektera östra Ukraina. Man föreslog förhandlingar mellan alla parter, för att hitta en federativ lösning inom Ukraina. Varför lyssnar inte väst? Jo, därför att villkoren dikteras från USA, där man har en annan agenda. Man bryr sig inte det minsta om det ukrainska folket. Man vill ha en splittring av landet för att kunna flytta fram sina positioner österut.

Ansvaret vilar tungt på de västpolitiker och journalister som nu hejar på det inledda inbördeskriget. Hur kan vi ha en utrikesminister som öppet hejar på ett sådant agerande? När framtida analyser av vad som sker kommer att genomföras, har många anledning att frukta sanningen. Allt hade gått att undvika.

,

3 svar till ”Det västunderstödda blodbadet har börjat”

 1. Profilbild för Fredrik Norberg

  Kan du uppge källan för påståendet att lånen kan omprövas om inte Ukraina tar kontroll över östra delen av landet? Tack!

  1. Profilbild för Stefan Cherrug
   Stefan Cherrug

   Uppgiften kommer från ett öppet brev till internationella medier och de som undertecknade Geneveöverenskommelsen från presidentkanditaten Tsarov, även deputerande i Ukrainas regering: https://www.facebook.com/TsarovOleg/photos/a.1431416927069709.1073741829.1428998287311573/1483567275188007/?type=1&theater

  2. Profilbild för Stefan Cherrug
   Stefan Cherrug

   Översättning av den del av brevet där denna uppgift förekommer blir så här: Det är uppenbart att Kievregimen är beredd att starta ett inbördeskrig i östra Ukraina, som enligt våra åsikter oundvikligen kommer att leda till ett Jugoslavien-scenario i Ukraina. Under senare tid har det blivit allt mer uppenbart att deltagarna i Genevekonferensen inte bara instämmer i att ett inbördeskrig i Ukraina behövs utan också direkt befrämjar en sådan utveckling hos Kievregimen. För detta är jag särskilt upprörd över ett uttalande från Internationella valutafonden, som kontrolleras av västerländska länder. Enligt denna kan det tvååriga stödprogrammet Standby, med en kredit på 17 miljarder dollar till Ukraina, omprövas om landet tappar kontrollen över de ekonomiskt betydelsefulla sydöstra regionerna. ”Ukraina och dess makts program har träffat på risker. Ifall den centrala regeringen tappar effektiv kontroll över öst, kommer den ekonomiska hjälpen att omprövas”. Med tanke på landets ekonomiska läge och att landets regim är direkt beroende av denna hjälp från Internationella valutafonden, kan vi säga att sådana officiella uttalanden är ingenting annat än uppmaningar och påtryckningar mot regimen att påbörja anfall mot den egna befolkningen i östra Ukraina. Man ska inte glömma att tillfällige preseidenten Turchinov nyligen uttalade att han förlorat kontrollen över Donetsk- och Luganskregionen. Omedelbart efter detta uttalande hade valutafonden denna korrigering och strax efter startade arméoperationen mot den fredliga staden Slovjansk. Man kan säga att detta understödjande uttalande hade samma effekt som när CIA-chefen Brennon eller viceprecident Biden nyligen var i Kiev. Strax efter dessa besök började människor dödas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *