Censur i Sverige och EU


Min favoritbloggare Caitlin Johnstone skrev ”de är inte rädda för spridning av desinformation, de är oroliga för spridning av information”. Från den 2 mars 2022 förbjöds RT och Sputniknews att sända nyheter inom EU och de fråntogs sina plattformar på Youtube och hos Apple.

I den pågående konflikten i Ukraina ska vi alltså bara få ta del av vad den ena sidan tycker och uppfattar som rätt, inget alls om motparten! Och betänk då att Ukraina och väst satsar enorma belopp att producera fake news. Det är ju snart val i Sverige. Detta är som att bara tillåta moderaterna sprida information om sig själva och andra partier – inga andra får yttra sig! Vi ska inte själva få bilda oss en uppfattning om situationen utan vi ska svälja det som mainstream serverar oss! Punkt slut!

Varför hör vi inga protester, ser inga demonstrationer eller hör journalistförbund protestera? Jo, därför att de som kontrollerar medierna har frammålat Ryssland som den stora skurken, den som har onda avsikter och absolut inte går att lita på. Så till den grad att man nu förföljer ryssar och rysk kultur i väst, med vibrationer av vad som skedde med kända folkgrupper under andra världskriget. Alla följer flocken.

Artur Omarov i det ryska Solovyov Live med Vladimir Solovyov sa i veckan att USA har fem strategier för att kontrollera världen: dollar, media, Hollywood, big tech och hangarfartyg. Genom att tvinga till handel i dollar drar USA in enorma belopp till den amerikanska statskassan. Genom att mainstreammedia kontrolleras av ett litet fåtal oligarker med starka kopplingar till makten styr man hur konsumenterna av mainstreammedia ska tänka och uppfatta konflikter. Filmerna producerade av Hollywood formar folks själar att se på livet ur just amerikansk synvinkel. Bara de som USA godkänner tillåts använda amerikansk avancerad teknik och genom att de flesta stora teknikföretag är amerikanska dras åter enorma summor in. När stater väljer ledare som inte passar in, som vill vara mer oberoende, skickar man ”hangarfartyg” för att plocka bort dem. Ofta mer raffinerat som misstroendeomröstningar via bearbetad och betald opposition. Se Pakistan och Moldavien för senaste exemplen! Eller se hur man nu anstränger sig för att få bort Rysslands president Vladimir Putin.

Det som sker i Ukraina nu handlar om något mycket större – striden mellan den monopolära världen, hegemonin kontra en multipolär världsåskådning där alla stater accepteras för vad de är, där FN ska inta en central roll och inte styras av USA. Ett talande bevis för att färdriktningen ändå är ljus visas t.ex. av att BRICS nu är på väg att utökas. Egypten, Argentina, Förenade arabemiraten, Indonesien och Saudiarabien vill gå med i organisationen.

Och för den som ändå vill anstränga sig för att få tillgång till RT och Sputniknews kan jag rekommendera CyberGhost.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *