BB i Donetsk bombat av ukrainsk militär


Under måndagen (13 juni) besköt ukrainsk militär under sex timmar med 300 raketer civila mål i Donetsk. Bl.a. träffades ett BB fullt med födande kvinnor och för tidigt födda barn. De flesta lyckades ta skydd i källaren men de för tidigt födda barnen gick inte att flytta och där stannade medicinsk personal kvar.

Lyckligtvis dödades inga på sjukhuset men i övriga Donetsk dog fem personer och 39 skadades. Flest offer blev det vid beskjutningen av en marknadsplats i staden där en tolvårig pojke fick båda benen avslitna, men överlevde.

På inga av platserna fanns militära mål. Om detta rapporteras förstås ingenting alls i västmedierna. När tidigare ryska styrkor beskylldes för att ha beskjutit ett ukrainskt sjukhus, trots att vittnesmål från platsen förnekade detta och när ukrainska bilder därifrån visades vara fake, slogs det upp stort i mainstream media i väst.

I tysk tv beskrev händelsen under måndagen som beskjutning från ryska sidan! Ryssland skulle alltså först skjuta på sina egna, sedan skicka in personal för att rädda dem som inte dödats, skjuta sönder byggnader och infrastruktur som sina egna använder för att sedan med samma ryska militär hjälpa till att reparera och återbygga! Kritisk rapportering saknas helt i Lögnernas imperium!

Förutom att ständigt beskjuta civila mål gömmer sig den ukrainska miltären i bostadsområden, vilket öppet erkänts av Zelenskij, för de vet att Donbassmilitären och ryska styrkor inte beskjuter civila mål. Detta är krigsbrott som väst så klart helt blundar för.

Dessutom verkar Azovstal nu upprepas i Azotfabriken i Severodonetsk. Det finns farhågor att ukrainsk militär där håller upp till 1200 civila som skydd mot beskjutning. Ryssland håller en korridor öppen från området under förmiddagen idag för att ge möjlighet till evakuering av civila.


Ett svar till ”BB i Donetsk bombat av ukrainsk militär”

  1. Profilbild för Don
    Don

    Precis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *