Amerikansk presidentkandidat kan tänka sig att mörda ryska fysiker!


Den amerikanske presidentkandidaten Rick Santorum klargjorde i ett inslag i tv-kanalen CBS i South Carolina på lördagskvällen att, om han väljs till president, skulle han tillåta den amerikanska säkerhetstjänsten döda ryska kärnfysiker involverade i arbetet med Irans kärnkraftsprogram. Berättelsen återges av gazeta.ru.

I inslaget uttalade sig även den tidigare Massachusetts-guvernören Mitt Romney, en av de ledande republikanska presidentkandidaterna inför primärvalen i början av nästa år. Han var starkt kritisk till att den amerikanska administrationen gjort eftergifter till Ryssland.

Hade liknande uttalanden slunkit ur munnen på ryska politiska ledare gentemot USA, hade reaktionerna sannolikt blivit mycket kraftiga – inte minst i den amerikaälskande svenska pressen. Här uttalar sig kommande amerikanska presidenter, vilket onekligen kan verka bekymmersamt, när man hoppas på en förbättring av relationerna mellan USA och Ryssland.

USA:s recession gör att man från amerikansk sida känner sig allvarligt hotade, inte av Nordkorea eller Iran, utan av att Kina, Indien, Brasilien och Ryssland ska få ekonomiska övertag och att man inte längre i ensamt majestät kan diktera villkoren för alla andra länder. Sannerligen har man anledning till oro – en representant för en rysk politisk tankesmedja jag talat med menar att de redan förlorat det ekonomiska slaget.

,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *